1. image: Download

  Unknown - Female Tumbler, Oil painting, Tehran, Iran (probably), 1800-1830 [***]

  Unknown - Female Tumbler, Oil painting, Tehran, Iran (probably), 1800-1830 [***]

   
 2. image: Download

  Unknown - Woman Playing a Guitar, Oil painting, Tehran, Iran (probably), 1800-1830 [***]

  Unknown - Woman Playing a Guitar, Oil painting, Tehran, Iran (probably), 1800-1830 [***]

   
 3. Η φοβερή εβδομάδα του 2017

  Ήταν μια φοβερή εβδομάδα που θα συμβεί σε τρία χρόνια.

  ___

  του Πάνου Θεοδωρίδη / [The Greek Cloud]

  image
  Bichtir - Jahangir holding a globe, 1614-1618. India. [***]
  ___

  Η χρυσοτόκος Ευρώπη αισθάνθηκε πίεση από την Ελλάδα, μόλις διαδόθηκε πως ανακαλύφθηκαν, κατά προτεραιότητα, ο θησαυρός του Μέρτεν, το νόμισμα με τα τρία γουρουνάκια (παμπάλαιος λαθρανασκαφικός μύθος) και δισεκατομμύρια κυβικά υδρογονανθράκων με μόνη διέξοδο το σπήλαιο του Σωκράτη, δίπλα στο διαστημόπλοιο των Ελ.

  Μεγάλο επικοινωνιακό κυβερνητικό πρόγραμμα διασύρθηκε επειδή οι χαρούμενοι συνταξιούχοι που εμφανίστηκαν ως Χαβανέζοι σε κλαμπ της Χαλκιδικής, αποδείχτηκαν καφενόβιοι από τον Βύρωνα που πήραν τζάμπα τα πουκαμισάκια και ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δήλωσε πως πουθενά δεν έβρισκε τα τιμολόγια. "Η τεχνολογία έχει προχωρήσει" δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ που ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού το έργο. "Απλώς, όπως υπάρχει μπλουζάκι εδώδιμο και κορίτσια να τα πιεις στο ποτήρι, υπάρχουν και ρούχα που τρώγονται. Είπαμε να μειώσουμε την γραφειοκρατία, στέλνοντας όλα τα δικαιολογητικά τυπωμένα σε γκοφρέττες, με την μέθοδο τρισδιάστατου σκαναρίσματος. Η οπισθοδρομικότητα δεν θα περάσει. Εξάλλου, έχω έγκριση Βουλής και πρωθυπουργού"

  Οι ταραχές ξέσπασαν όταν η νέα καμπάνια έφερε την Μόιρα Σήρερ, αποθαμένη προ δεκαετιών, να έχει εισπράξει υπέρογκη αμοιβή γιά ένα φευγαλέο πέρασμά της σε καμπάνια του EOT-Oil. Παρενέβη ο Γιούνγκερ σε λυρική δήλωση. "Το φευγαλέο πέρασμά της απο την παιδική ζωή μου και όχι αυτά που άκουσα από τον ΝτεΓκώλ και τον Σουμάν, στάθηκαν οι τηλαυγείς φάροι που μετέτρεψαν εμέ, τον απλό χωρικο των λόφων του Μεύση, σε προφήτη του Λαϊκού κόμματος της μεθΕυρώπης. Χαλάλι τα λεφτά. Εξάλλου οι Έλληνες τα φυσάνε κανονικά."

  Ενώ το πρόγραμμα “αναγνωστικός γυμνισμός” καταγγέλθηκε από έναν αρχιμανδρίτη. Όταν ο Τύπος, ψηφιακός και έντυπος, πλημμύρισε από γυμνά θεάματα, από αρχεία προσώπων που δεν πήγαινε ο νους σου, βγήκε ένας της Χρυσής Αυγής και ανακάλυψε τατού στα πάκια μιας Αφροδίτης του Ρέμπραντ, δηλώνοντας πως υπάρχουν και γυναίκες στη Μασονία.

  Μαρτίου 17, 2017, πάνω στην πρώτη γεώτρηση, ανασύρθηκε νεκρή λερωμένη γοργόνα. Στο Μπιζάνι! "Γιατί τα ξύνει η αντιτρομοκρατική;" αναρωτήθηκε η Ένωσις "σώστε τον μεσέλληνα απο τους πλανοδίους μαχαιροβγάλτες". Παράκληση των καναλαρχών προς τον Λιακόπουλο να ψυχθεί η υπόθεσις, έφεραν την συγγραφή και έκδοση εντός 7 ωρών, του 98ου τόμου του “Ζουν ανάμεσά μας” όπου αποδεικνύεται πως όλα τα τζίνσενγκ των σουπερμάρκετ είναι θηλυκές οντότητες της ελληνικής μυθολογίας και οι μπακάληδες που δεν προωθούσαν το προιόν, απαίτησαν και κατάφεραν από τον Επίτροπο του Ηθικού Καταναλωτή όλα τα τζίνσενγκ στα ράφια να καλυφθούν με καλαίσθητα βρακάκια, για να μη κολαζονται οι πελάτες. "Πήγα στις αποθήκες και οι νύμφες του Γένους είναι ολόγυμνες και πλακωμένες μεταξύ τους" δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος “Τα Ψάχνουμε Όλα”.

  Τα κινήματα “Σώστε την Αδελφή του Μεγαλέξαντρου” έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πάλι σκάνδαλο, που απεκάλυψε ο τελευταίος των “58”, που άνοιξε από το καλοκαίρι μπαράκι στην Ελαφόνησο. "Μου ζήτησε κόρη υπουργού να την αλείψω σοκολάτα επειδή είναι αλλεργική στα μαζούτια και δεν με πλήρωσε" κατήγγειλε στον Ευαγγελάτο.

  Πασαλειμμένες με πίσσες, καλλονές που λάτρευαν όρκες και τον Μόμπι Ντικ, τίναξαν τον προϋπολογισμό στον αέρα. Αναγκαστικά, τεράστιες ποσότητες από πούπουλα έμειναν αθιάθετα, διότι από παλιό νόμο του Άδωνι "πίσσα και πούπουλα δεν θεωρουνται οργανικώς συνδεδεμένα, άρα επιτρέπονται και φάρμακα χωρίς περιτύλιγμα, ήτοι χύμα". Μετά επισυνέβη η αλλαγή του πολιτεύματος της Ιταλίας από δημοκρατία σε δημοκρατία και ο κόσμος ξεχάστηκε, παγωμένος.

  Τότε βγήκαν οι λάτρεις των λασπόλουτρων και κατήγγειλαν πως με τις υπεραντλήσεις, κολυμπούσαν σε βρώμικη λάσπη. Επείγουσα σύσκεψη περιφερειαρχών οδήγησε σε ένα τραπέζι όπου προσφέρθηκε λάσπη Φιλίππων και Πικρολίμνης στους συνέδρους. "Η αριστερά τον παίζει" δήλωσε ο πιο θρασύς από τα γκαρσόνια. "Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου αρέσουνε του Πάγκαλου τα γούστα που μας μάκρυνε τη φούστα."

  Ενώ ετέθη από τις αγροτικές ενώσεις ζήτημα διάθεσης των ελαιολάδων μας που τα κατάπιναν οι μεσάζοντες. Οι πεχλιβάνηδες της Τουρκίας, οδηγημένοι από το σατανικό προξενείο πως φέτος θα φέρουν λάδι Ινδιών και από τας νήσους Φερόες. Ο Θεοδωράκης, βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο του Εσκη Σεχήρ, βρήκε δυο Έλληνες που σπούδαζαν τεχνολογία οσπρίων. "Δεν το καταγγέλω πλέον. Βαρέθηκα" δήλωσε ο διάσημος πλάιη μπόη.

  Η κυβέρνηση ζήτησε από τον κατά 25% ελληνογενή Κάρολο [Πρίγκηπα της Ουαλίας], να καταπιεί αγνό παρθένο ελαιόλαδο, πράγμα που βοήθησε να σταματήσουν οι διαδηλώσεις, διότι τον λυπήθηκαν όλοι τον άνθρωπο. Κερκυραίος της διασποράς από τον Μπρίστολ, διόρθωσε "είναι 28,8% το ποσοστό, διότι ο οίκος της Οράγγης είχε τον 17ο αιώνα δύο ερωμένες που εφυτεύθηκαν με ελληνικό σπόρο, την Κατμαντούλα και την κυρά Ζαφειρομάτα"

  Η δραματική εβδομάδα έληξε με τον διαγωνισμό για την πιο γαλανόλευκη αντλία βενζίνης από δικά μας, χωριάτικα πετρέλαια. Πρώτευσε μία σειρά κιόνων, αλλά η αποδοχή της από την Χρυσή Αυγή, κατέστησε τον διαγωνισμό άκυρο. "Ηταν η καλυτερη λύση, χωρουσε και διαφημιστική ταμπέλα" ομολόγησε επικοινωνιολόγος πριν του σπάσουνε τα πόδια με μπαλτά.

  Καλά τα πήγε και η αρντεκό εκδοχή αλλά την ψήφισαν οι 58 και η ψήφος τους εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, αφού ένας μόνον υποστήριζε πως υπήρχαν. Την κατάσταση έσωσε πετρελαιάς που ανέλαβε το κόστος της πιλοτικής εφαρμογής, όπως συνέβαινε με όλα τα εισοδήματα.

  Οι Κούλτουρες ζήτησαν νέο ελληνικό πολιτισμό και πρότειναν Γαΐτη, αλλά ατύχησαν, διότι διαμαρτυρήθηκαν οι φεμινίστριες. "Δεν ξέρετε τι σας γίνεται!" κατήγγειλε μια διευθύντρια Μουσείου. "Ευτυχώς" εκέκραξαν όλες.

  Την λύση βρήκε ένας σινεφίλ που πρότεινε να λανσαριστεί ένας σμερδαλέος Τζέημς Ντην, τίγκα στο μαζούτι, δίπλα σε μιά απαστράπτουσα Ελλάδα-Ελίζαμπεθ. Ήταν η μοναδική ψηφοφορία που πέρασε εκείνην την εβδομάδα, μη περιέχουσα αίμα αυτοχθόνων.

  Ένα κύμα ρετρό, κατά τα γνωστά, πλημμύρισε την χώρα και όλοι έπαιζαν παιχνίδια με ένα κίνημα που ονομάστηκε “εικαστικό κραχ”.

  Μετά, μια πίσημον ημέραν, ήτο Δευτέρα, οι Έλληνες έρριξαν τριγύρω μια ματιά και είδαν πως ουσιαστικά ζούσαν σαν τον φύλακα στη σίκαλη και δεν χρειαζόταν καμιά εικαστική παρέμβαση, μόνον ο καθένας να είχε ένα χυλό δημητριακών ώσπου να βγουν τα πετρόλια. Κάποιος σκέφτηκε πως ήταν μαλακία να παιδεύονται με 7 χιλιάδες κόμματα και τότε άρχισε η “δραματική εβδομάδα”. Όποιος την περιγράφει, χάνει κι από ένα δάχτυλο, μάτι ή φρύδι, οπότε ας σταματήσει εδώ η διήγησις του πτωχικώς πάμπλουτου αυτού έθνους.

  image
  18th Century Zand Dynasty Celestial Globe [***]

   
 4. image: Download

  Abbas - Tehran. IRAN. 2006 [***] "On week ends young people enjoy nature on the slopes of Mount Elborz, free from both the pollution of the city traffic fumes and the strict moral codes of the Islamic Republic. Like many Iranian men and women, the young lady on the right has had plastic surgery performed on her nose."

  Abbas - Tehran. IRAN. 2006 [***]

  "On week ends young people enjoy nature on the slopes of Mount Elborz, free from both the pollution of the city traffic fumes and the strict moral codes of the Islamic Republic. Like many Iranian men and women, the young lady on the right has had plastic surgery performed on her nose."

   
 5. 
Kaveh Golestan - The princess / “Shahr-e No” series, 1975 / This woman claimed royal connections, The walls of her room are decorated with pictures of the Shah`s family [***]
“Shahr-e No (Persian: شهرنو‎, “New City”) was the red light district located in Gomrok town of Tehran, Iran. After the Iranian revolution […], in 1980, the government demolished the red light district.” [***]

  Kaveh Golestan - The princess / “Shahr-e No” series, 1975 / This woman claimed royal connections, The walls of her room are decorated with pictures of the Shah`s family [***]

  “Shahr-e No (Persian: شهرنو‎, “New City”) was the red light district located in Gomrok town of Tehran, Iran. After the Iranian revolution […], in 1980, the government demolished the red light district.” [***]

   
 6. image: Download

  Cyber ​​Group Promoting Chastity and Hijab / “The Unlawful Look is poisonous shot on behalf of Satan” / [***]

  Cyber ​​Group Promoting Chastity and Hijab / “The Unlawful Look is poisonous shot on behalf of Satan” / [***]

   
 7. Cyber ​​Group Promoting Chastity and Hijab / Hijab Poster 78 // International Koran Exhibition / moschea di Teheran [***] / [***]

  Cyber ​​Group Promoting Chastity and Hijab / Hijab Poster 78 // International Koran Exhibition / moschea di Teheran [***] / [***]

   
 8. Abbas - Man with an egg in the bird market, south of the capital. Tehran. IRAN. 2005 [***]

  Abbas - Man with an egg in the bird market, south of the capital. Tehran. IRAN. 2005 [***]

   
 9. Kaveh Golestan - Shah’s cabinet, South Tehran, Tehran, January 16, 1979 / Revolution, Iran 1978-1980 [***]

"After the Shah fled the country, members of his cabinet were executed and their bodies were laid out in a cold storage room of a hospital basement."

  Kaveh Golestan - Shah’s cabinet, South Tehran, Tehran, January 16, 1979 / Revolution, Iran 1978-1980 [***]

  "After the Shah fled the country, members of his cabinet were executed and their bodies were laid out in a cold storage room of a hospital basement."

   
 10. image: Download

  Jean Gaumy - Iranian training camp for female Basij militia on the outskirts of Tehran, 1986 (JEAN GAUMY/MAGNUM ) [***] / [***]

  Jean Gaumy - Iranian training camp for female Basij militia on the outskirts of Tehran, 1986 (JEAN GAUMY/MAGNUM ) [***] / [***]

   
 11. image: Download

  Barbad Golshiri - The Portrait Of The Artist As A One Year Old Child / 2005 / Print on canvas / 107 x 149 cm [***]

  Barbad Golshiri - The Portrait Of The Artist As A One Year Old Child / 2005 / Print on canvas / 107 x 149 cm [***]

   
 12. image: Download

  arash fayez - decadence of memories [***]

  arash fayez - decadence of memories [***]

   
 13. image: Download

  Bobby Model - Café Shouka in Tehran / © Bobby Model 2006 [***] / [***]

  Bobby Model - Café Shouka in Tehran / © Bobby Model 2006 [***] / [***]

   
 14. image: Download

  Newsha Tavakolian - Listen (series) [***]/[***]

  Newsha Tavakolian - Listen (series) [***]/[***]

   
 15. 1) Romina (9) in her room.

  2) Romina (9) on the day she becomes a woman.

  Newsha Tavakolian - The day I became a woman (series) /[***]/[***]